Gastfoto’s Richard de Boer: Loonbedrijf de Vries aan het mais hakselen

Vanavond kijken we meer naar foto’s die we kregen van Richard de Boer die loonbedrijf de Vries op de foto zette tijdens het mais hakselen.

Fendt 939

Loonbedrijf De Vries was op zaterdag 23 september aan het mais hakselen bij Akkerbouw bedrijf De Groene te Bant. Hier waren verschillende delen van het perceel plat gewaaid vanwege de afgelopen storm. Om schimmel in de mais te voorkomen is dit iets eerder dan gepland gehakseld. Loonbedrijf De Vries kwam met wat mooi spul het land betreden.
Iets wat je niet veel tegen komt is een hakselaar achter op de trekker. De Vries is één van de weinige die op deze manier de mais oogst verwerkt.
De hakselaar hangt in de hef van een Fendt 939, de gehakselde mais werd naar het erf gebracht door een Fendt 712 en een Fendt 926. De Fendt 939 is een gehuurde trekker voor tijdens deze oogst. Op het erf werd de mais in containers geschept voor een boer die deze mais gekocht heeft. Dit gebeurde met een Case 521E. Van Der Grift Fourage transporteerde de mais van het erf naar de boer waar het aan de bult werd gereden.