Gras inkuilen bij melkveebedrijf Brandsma-Aerts

Afgelopen maandag namen we een kijkje bij melkveebedrijf Brandsma die aan het gras inkuilen waren met hun recente aangeschafte nieuwe Valtra T144.

Valtra T144 met Vicon opraapwagen

Het gras inkuilen doet het melkveebedrijf sinds enkele jaren in eigen beheer en dat bevalt erg goed, hierdoor besloot men om een Valtra 8400 in te ruilen op een nieuwe Valtra T144 Active. Deze trekker heeft een vermogen van ruim 170 PK en is verder voorzien van 5-traps powershift, load sensing, geveerde vooras, geveerde cabine, Power beyond, fronthef, extra verlichting, grote banden en in de kleur grijs. Binnenkort zal er nog een front-aftakas worden gemonteerd zodat de trekker ook tussen de Vicon triple maaier kan.

Achter de Valtra T144 hangt een Vicon opraapwagen waarmee het gras naar de kuil wordt gereden. Op de kuil vinden we een Valtra 8150 op dubbele wielen en kuilverdeler om het gras te verdelen en aan te rijden. De Valtra T144 Active is klaargemaakt en afgeleverd door mechanisatiebedrijf van der Vegt met vestigingen in Scherpenzeel en Sonnega die eveneens de Vicon triple maaier en opraapwagen leverde.