Shredlage mais hakselen met een Claas Jaguar 950

Het hakselen van mais met de Shredlage techniek van Claas hebben we dit jaar niet vaak op de site voorbij zien komen. Door loonbedrijf Kuper uit Klazienaveen werd de techniek toegepast bij een melkveehouder in Emmer-Compascuum.

Demo Claas Jaguar 950

Loonbedrijf Kuper uit Klazienaveen had tijdens de afgelopen maisoogst een poosje een Claas Jaguar 950 van Agravis Technik uit Meppen op demo. Deze hakselaar is uitgerust met de Shredlage techniek. Na het succes van vorig jaar werd er bij deze veehouder in Emmer-Compascuum voor de tweede jaar Shredlage gehakseld. De mais werd in twee silo’s ingekuild. Zowel een shovel als een trekker met schuif zorgden voor een goede verdichting van de mais.

Daarnaast werden er het afgelopen voorjaar bij deze veehouder meerdere vormen van bemesting toegepast. Tijdens het oogsten werden er monsters genomen van de mais door WUR (Wageningen University en Research) om dit later te onderzoeken. Ook werden bepaalde vrachten mais gewogen om een indicatie te krijgen van de opbrengst, met zo’n 56 ton per hectare was dit een prima opbrengst.