Uien laden op vrachtauto’s in Friesland

Afgelopen maandag namen we na een tip een kijkje bij iets wat we hier in de omgeving niet zoveel zien, het laden van uien op vrachtauto’s die ze verder vervoerden.

Case IH 1455 XLA en New Holland T6.145

We zien in de buurt van Heerenveen niet vaak dat er uien verbouwd worden, maar dit seizoen wel en deze werden afgelopen maandag op vrachtauto’s geladen om verder vervoerd te worden. Loonbedrijf Schokker en loonbedrijf Terpstra kwamen eerder al voorbij toen het land klaar gelegd werd voor de uien teelt. Ook nu was loonbedrijf Schokker weer van de partij met zijn nieuwe New Holland T6.145 AC met alle denkbare opties die onlangs werd afgeleverd door Broekens BV.

Een John Deere 6620 met Grimme uienlader zorgde ervoor dat de uien in de Veenhuis en Beco kippers kwamen. Voor de kippers zien we de New Holland van loonbedrijf Schokker, een Case Maxxum 5150 en een prachtige Case IH 1455 XLA van de akkerbouwer voorbij komen. Deze zeer complete 1455 XL is een van de laatste trekkers uit deze serie en zorgde voor veel spektakel op het land.

De volle kippers werden in een stortbak geleegd en via een transportband werden de uien naar de klaarstaande vrachtauto’s getransporteerd. Het was een af en aan rijden van trucks om alle uien te vervoeren, zo zien we o.a  Aarnink en Ooms voorbij komen.