Foto update – 17 mei 2020

Afgelopen vrijdag hebben Muller Grondverzet & De Grasspecialist, beiden uit Emmer-Compascuum, hun twee nieuwe Krone ZX 470 GD opraap- en doseerwagens in gebruik genomen. Bij Melkveehouderij Arkink kwamen beide nieuwe wagens, geleverd door Mechanisatiecentrum Valthermond-Assen-De Groeve en importeur Bromach uit Gorredijk, voor het eerst in actie.

Met de Krone ZX is er gekozen voor de sterkste dubbeldoelwagen ter wereld. Dankzij de Krone Powerbelt kan er een vermogensoverdracht plaatsvinden tot max. 400 pk aan de aftakas. De grote snijrotor, met een diameter van 88 cm en een breedte van 191 cm, is voorzien van extra brede Hardox-meenemers en zorgt samen met het maximale aantal van 48 messen voor een theoretische snijlengte van 37 mm.

Tevens wordt de Krone ZX gekenmerkt door de beweegbare voorwand, wat resulteert in een groter laadvolume en een hogere persdruk terwijl deze ook gebruikt kan worden als loshulp. Met behulp van de PowerLoad-laadautomaat, met automatisch geregelde bodemkettingsnelheid, wordt een optimale vulling van de wagen gerealiseerd.

Muller Grondverzet & De Grasspecialist hebben daarnaast voor een uitvoering gekozen met onder andere laadruimteafdekking en SpeedSharp, een volautomatische messenslijper voor het comfortabel en ter plaatse slijpen van de messen.

Met de keuze voor 30,5” banden en een luchtdrukwisselsysteem, in combinatie met de standaard hydraulische pendeling van het onderstel, wordt ook een optimale bodemdruk niet vergeten.

Al met al twee zeer compleet uitgevoerde wagens waarmee beiden samen inzetten op ongekende capaciteit, een uitstekende snijkwaliteit en een optimale bodemdruk.