Gras hakselen door loonbedrijf O. de Jong uit Reduzum

Halfweg september werd er naast de mais ook nog veel gras verwerkt. Zo ook door loonbedrijf O. de Jong uit Reduzum die toen de recent aangeschafte Claas Jaguar 850 voor het eerst kon inzetten. Daarnaast lichten we in deze reportage de nieuwe Veenhuis kipper van loonbedrijf Schokker uit.

Claas Jaguar 850

Loonbedrijf De Jong uit Reduzum heeft dit najaar het dienstenpakket uitgebreid met het hakselen van gras en mais. Hiervoor is een gebruikte Claas Jaguar 850 Speedstar aangeschaft met zowel een gras pickup en een mais bek. De Claas Jaguar 850 werd bijgestaan door een Claas Axion 810 met Kaweco Thorium 45 en de combinatie van loonbedrijf Schokker. Op de bult staat de JCB 426 shovel met een silagevork.

Veenhuis van Schokker

De tweede combinatie die we naast de hakselaar zien is die van loonbedrijf Schokker. Namelijk de New Holland 6.145 met de nieuwe Jan Veenhuis kipper. Deze unieke Veenhuis kipper is naar wens van het loonbedrijf gemaakt. Zo is de kipper voorzien van hydraulische opzetschotten, hiermee kan de laadhoogte worden aangepast worden op het gewas. De kipper is uitgerust op 850/50 brede Mitas banden. De 20-tons kipper kan ook worden in gezet voor andere gewassen zoals mais, aardappelen en uien.