Gras hakselen met loonbedrijf van der Spoel

Vandaag kijken we mee terug naar de eerste snee toen we loonbedrijf van der Spoel tegen kwamen die druk aan het gras hakselen was in Langezwaag.

New Holland FX 40

Het gras hakselen doet loonbedrijf van der Spoel met een New Holland FX 40 die naar alle tevredenheid zijn werk doet. Onder de pijp rijden twee New Holland trekkers een T7.220 AC en een TM190 met achter elk een Veenhuis Combi 2000 wagen die het gras naar de kuil transporteren. Het gras wordt geharkt met een John Deere trekker met Krone hark met middenafleg.

Op de kuil zien we een O en K L20.5 shovel met wokkel/grasvork die het gras verdeelt en aanrijdt. Deze wokkel met grasvork is door het loonbedrijf zelf ontwikkeld en gefabriceerd en wordt enorm gewaardeerd door de klanten. Het loonbedrijf kan sneller het gras verwerken waardoor er meer tijd over is om de bult aan te rijden. Ook voor de tweede shovel is een soortgelijke machine gefabriceerd om daarmee ook snel het gras te kunnen verwerken. Om de kuil extra aan te rijden zet de klant zijn nieuwe New Holland T5.95 op dubbele wielen in.