Krone hooibouwdemo in Pingjum

Onder grote belangstelling werd er gisteravond een Krone hooibouwdemonstratie gehouden in Pingjum.

Van maaien tot oogsten

De demonstratie werd vorige week al gehouden in het zuiden van Nederland, gisteravond was het noorden aan de beurt. Dit keer werd de hooibouwdemo in Pingjum gehouden bij melkveebedrijf De Blokken. Deze werd georganiseerd door mechanisatiebedrijf Van der Laan in samenwerking met importeur Bromach.

De demonstratie begon met een aantal maaicombinaties. Een hoogtepunt was de Krone Big M 450. Dit is het nieuwe model in de Big M serie en wordt op de aankomende Agritechnica gepresenteerd. Deze Big M 450 heeft een vermogen van zo’n 450pk en een werkbreedte van 10 meter.

Na het maaien was het de beurt aan diverse schudders en harken, met verschillende werkbreedtes. Vervolgens werd er geperst met de Krone Comprima met foliebinding en geperst met de Krone Big Pack grootpakpers.

Ook de nieuwe Krone opraapwagens, de RX 360GL en RX 430GL mochten uiteraard niet ontbreken. Evenals de Krone ZX470 GD wagen van melkveebedrijf De Blokken zelf. Als afsluiter kwam de Krone Big X 580 hakselaar aan bod. Inmiddels werd het alweer donker en het gras wat er nog lag werd met deze hakselaar en een Krone Big X 700 opgeruimd.