Loonbedrijf T&R Pomper aan het bieten rooien

1-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt

De meeste gewassen zijn inmiddels uit de grond, maar de bietenoogst is nog in volle gang. In deze reportage zien we loonbedrijf T&R Pomper uit Smilde aan het rooien van suikerbieten.

Grimme Maxtron 620

Er werd gerooid met Grimme Maxtron 620, deze rooier rooit 6 rijen bieten en heeft een bunker inhoud van 22 ton. Voor de afvoer van de bieten naar de kop akker toe reed een Fendt 930 met Jan Veenhuis haakarm. Waarna de bieten vanaf de kopakker rechtstreeks naar de suikerfabriek worden gereden.

2-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 3-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt  5-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 6-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 7-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 8-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 9-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 10-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 11-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 12-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 13-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 14-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 15-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 16-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 17-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 18-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 19-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 20-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 21-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 22-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 23-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 24-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 25-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt 26-pomper-bieten-rooien-grimme-fendt