Mais zaaien door De Samenwerking BV

Dankzij de droge omstandigheden is het mais zaaien alweer een poosje volop aan de gang, zo ook bij De Samenwerking BV uit Elsloo. De Samenwerking heeft dit voorjaar geïnvesteerd in een nieuwe 8 rijige Väderstad precisie zaaicombinatie. De nieuwe combinatie is volledig RTK-GPS gestuurd met automatische sectieschakeling en afgifte van zowel zaden als kunstmest. De combinatie is voorop uitgerust met een fronttank waar 2200 liter korrelkunstmest in kan.

Väderstad werkt volgens het principe van overdruk en schiet als het ware het zaadje op de juiste positie en diepte in de grond voor een zeer egale zaaikwaliteit. De machine staat bekend om de hoogste nauwkeurigheid van zaaien en een flinke capaciteit. De druk op de elementen wordt hydraulisch geregeld voor optimale zaairesultaten in iedere ondergrond. De machine kan per rij de zaaiafstand variëren en kan ook zaaien op basis van taakkaarten.

Naast deze combinatie is ook de Vervaet Hydro Trike driewieler volop op pad om mais te zaaien met de 8 rijige Monosem zaaimachine. Hierbij wordt drijfmest in de rij toegediend. Zowel de maïszaaier als de bemester werken met sectie-afsluiting gekoppeld aan RTK-GPS en aansturing en autopilot op de Vervaet.