Maisoogst bij het biovergister in Twist door lohnunternehmen Deeters Lingen

81deeters

Net als de voorgaande jaren waren we ook dit jaar weer te gast tijdens de maisoogst bij het biovergister van de familie Gebbeken in het Duitse Twist. Net als elk jaar wordt de oogst verzorgd door lohnunternehmen Deeters uit Lingen.

Twee hakselaars

Dit jaar werd de mais geoogst met een tweetal hakselploegen van Deeters. Bij de ene hakselploeg zien we de Krone Big X 850 met twaalfrijige maisbek en bij de andere hakselploeg de John Deere 7780i Prodrive met een tien rijige hakselbek. De hakselaars werden bij gestaan door zo’n 10 combinaties, met onder andere Fendt en Steyr trekkers met diverse silagewagens. Ook de combinatie van Ralf Otten Biogas reed dit jaar weer mee, de John Deere 6210 met Krampe.

Drie combinaties op de mais bult

In de grote maissilo’s werd de mais verdeeld en aangereden met een drietal trekkers met schuifborden voorop. Waaronder de nieuwe Case IH Optum CVX 300. Daarnaast zien we een John Deere 8530 en de 7930. Speciaal voor de film zien we de drie trekkers naastelkaar een vracht mais naar boven schuiven.

Tevens werden er nog volop bieten gerooid door loonbedrijf Over uit Ter Apel. De Vervaet Beet Eater van Over werd bijgestaan door een drietal combinaties. De bieten werden gelijk versnipperd en over de maisbult verdeeld.

Klik hier voor de link naar het fotoalbum.

Klicken Sie hier für das Fotoalbum

Klik hier voor de link naar het fotoalbum.

Klicken Sie hier für das Fotoalbum