Ook loonbedrijf Lolkema weer volop in de mest

Ook voor loonbedrijf Lolkema is het mestseizoen weer volop begonnen zoals we in deze reportage zien toen we gingen kijken bij het sleepslang en zodebemesten

Veel New Holland

We namen vandaag even een kijkje bij het grasland bemesten door loonbedrijf Lolkema die volop met de sleepslang en tank aan de gang is. Het zodebemesten doet loonbedrijf Lolkema met een New Holland T7.235 AC die voorzien is van brede banden en een GPS systeem. Achter deze trekker hangt de vorige jaar aangeschaft Zunhammer mest tank met een inhoud van 14 M3 en is voorzien van een spreidas en kunststof tank voor zo weinig mogelijk gewicht. Achter deze tank hangt een Tjalma bemester met sectieafsluiting en in combinatie met de GPS bemest deze combinatie zeer precies en zonder overlap.

Sleepslang ploeg

Het sleepslang bemesten doet loonbedrijf Lolkema met een New Holland T7.235 AC op rupsen met erachter een Tjalma bemester van 12 meter breed met sectieafsluiting. Deze combinatie is ook voorzien van GPS voor nauwkeurig werken bij zo weinig mogelijk structuurschade. De mest wordt naar de bemester gepompt door een John Deere 7530 met Roelama pomp, tussen de haspels staat een new Holland T7070 AC die de ploeg compleet maakt.