Open dag bij Gebr. Poppink in Reutum

Ter ere van het 40 jarig jubileum hield Gebr. Poppink Reutum vandaag een open dag. Een prachtig bedrijf met een imposant machinepark.

Gebr. Poppink Reutum

Gebr. Poppink in Reutum is in de jaren zestig onstaan als agrarisch loonbedrijf. In de jaren zeventig en tachtig heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in het grondverzet en de wegenbouw sector. Mede door de overname van diverse bedrijven is het bedrijf door de jaren heen flink gegroeid. Tegenwoordig is het bedrijf actief in het loonwerk, grondverzet, aannemerij, transport, landbouwmechanisatie en dumperbouw. Het bedrijf heeft een viertal vestigingen, waarvan twee in Reutum, één in Daarle en in Albergen.

Loonwerk

Een groot deel van het machinepark bestaat uit machines voor het agrarisch loonwerk. Met een zevental Vervaet Hydro Trike bemesters, transport met vrachtwagens en de mobiele mestscheider is de mestverwerking een grote tak binnen het loonwerk. Vlak voor de open dag werd de zevende Vervaet afgeleverd bij Poppink. Voor de gras- en maisoogst staan er een zevental Claas Jaguar hakselaars klaar die worden bijgestaan door Veenhuis silagewagens. Daarnaast zijn er een drietal nieuwe Claas Cargos dubbeldoelwagens op het bedrijf. Gebr. Poppink verzorgd vrijwel al het agrarisch loonwerk. Het bedrijf beschikt over ongeveer 70 trekkers, waarvan het grootste deel Claas en Case IH.

Grondwerk, transport en aannemerij

Op de open dag van de Gebr. Poppink waren diverse rijen met mobiele- en rupskranen te zien. Totaal zo’n 100 kranen. Hiermee is Gebr. Poppink actief in de GWW sector. Het voert onder andere sloop-, grond-, riolerings- en cultuurtechnische werkzaamheden uit. Voor het transport van bijvoorbeeld grond, asfalt ed. staan er een groot aantal vrachtwagens klaar met kiepwagens, diepladers en walkingfloors.

Landbouwmechanisatie

De tweede vestiging in Reutum kon ook worden bezocht, doormiddel van een rij kranen werden de bezoekers begeleid naar deze tweede vestiging. Hier is Gebr. Poppink gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van landbouw- en grondverzetmachines. Het beschikt over een ruime werkplaats en een magazijn vol onderdelen. Het mechanisatiebedrijf is onder andere dealer van Claas. Hiermee bied Poppink een breed machinepakket aan, van tractoren tot hooibouwmachines.

Alasco dumperbouw

Sinds 1997 behoort ook Alasco BV bij het landbouwmechanisatiebedrijf. Hier worden de Alasco gronddumpers gefabriceerd, welke bekend staan om de degelijke constructie. Er worden zowel enkelassige, tandemassige als drie assige dumpers gebouwd. Deze dumpers worden ook ingezet op het eigen bedrijf, mede hierdoor kan Alasco continu verbeteringen en wensen uit de praktijk toepassen.