Open dagen Ufkes Greentec Drachten bv

Afgelopen vrijdag namen wij een kijkje bij Ufkes Greentec bv die ter ere van de opening van een nieuw bedrijfspand opendagen hield op 15 en 16 juni.

Ufkes Greentec bv en Valtra

Ufkes Greentec opende de zijn deuren afgelopen vrijdag en zaterdag voor relaties en voor het publiek ter ere van hun nieuwe bedrijfspand en productielijn bij hun nieuwe tweede vestiging in Drachten. Het Nederlandse bedrijf ontwerpt, ontwikkeld en produceert allerlei types hout versnipperaars in eigen beheer. Tijdens de open dagen was er genoeg ruimte om door de nieuwe en oude gebouwen te lopen en het hele proces te zien van ontwerp tot productie en natuurlijk niet te vergeten het testen en de werking van deze machines. Buiten was er ruimte genoeg om een groot aantal van machines te laten zien en demonstreren tijdens de demo’s die er gedurende de dagen werden gehouden. Ook kon men een kijkje nemen bij de showroom en het occasions plein waar naast chippers ook verschillende Valtra trekkers stonden opgesteld. Ufkes Greentec is ook dealer van het merk Valtra, een trekker merk die we in de bosbouw vaak tegen komen.

Door de enorme groei van de laatste jaren werd er gekozen om het bedrijf te verplaatsen naar een nieuwe pand iets verderop. Bij het bedrijf zijn op dit moment 42 mensen werkzaam om alles in goede banen te leiden. Om alles efficiënt te laten lopen werd er ook een nieuwe productielijn in gebruik genomen. We zien o.a de aller eerste chipper met Valtra die het bedrijf in 2004 verkocht maar ook de unieke las-robot die aan de hand van de zelf gemaakte mallen onderdelen in elkaar last. Deze las-robot wordt geheel in eigen beheer geprogrammeerd voor het alles beste resultaat voor jarenlang werk plezier. Kortom weer veel te zien en te beleven tijdens de opendagen van Ufkes Greentec bv in Drachten.

Voor alle foto’s die tijdens het bezoek aan Ufkes Greentec bv zijn gemaakt klik op de link.

Fotoalbum opendagen Ufkes Greentec bv