Showdagen bij Mechanisatiebedrijf Evenhuis Giethoorn

Vandaag namen we een kijkje bij Mechanisatiebedrijf Evenhuis in Giethoorn die vandaag en morgen de deuren voor het publiek open stelt tijdens de showdagen van 2017.

JCB

Mechanisatiebedrijf Evenhuis is dealer van een aantal grote merken zoals JCB, Kubota en Pottinger. Tijdens de showdagen is er veel van de eerste twee merken te zien, in 2012 werd Evenhuis dealer van JCB machine’s. Op de show staan een aantal kraantjes, verreikers en shovels van JCB met als hoogtepunt de nieuwe JCB 436S shovel van 15 ton en de JCB Hydradig mobiele kraan van 11 ton. Deze mobiele kraan met de motor onderin gebouwd heeft een uniek uitzicht rondom en kan met de giek op de uiterste stand nog steeds 1000 kg rondom tillen. Verder kan er gekozen worden uit twee en vier wiel besturing en kan de kraan in hondegang rijden.

Kubota en Case

Sins september vorig jaar is het mechanisatiebedrijf ook dealer geworden van Kubota trekkers, dit Japanse merk is erg opkomend in de landbouw. Op de showdagen zijn van het merk een hele serie trekkers te zien waar men uiteraard ook een proefrit op kan maken. Buiten zien we een hele rij Case trekkers, verhuur/machine’s voorbij komen, ook staan er een aantal Pottinger weidebouwmachine’s en opraapwagens. Binnen kan men onder genot van een hapje en een drankje even bijpraten en nog een aantal mooie machine’s bekijken. Na een leuk gesprek met eigenaar Johan Mark gingen we nog even wat mooie plaatjes schieten van deze mooie showdagen in Giethoorn.