Sleepslang bemesten door Fa. Wassenaar/Mestweg met de nieuwe Vredo

Na weer een aantal dagen mooi en droog voorjaarsweer kwamen de werkzaamheden op het land langzaam aan weer op gang. Zo ook het sleepslang bemesten. Dit keer zien we loonbedrijf Fa. Wassenaar / Mestweg uit Bitgummole in actie.

Nieuwe Vredo van Wassenaar/Mestweg

Fa. Wassenaar investeerde voor dit seizoen in een nieuwe Vredo VT4556 zelfrijder. Tijdens het voorjaar wordt deze Vredo ingezet voor het sleepslang bemesten. Hiervoor wordt de Vredo uitgerust met een speciale opbouw met onder andere een buffertankje en een zwenkarm. Tijdens het sleepslangen wordt er in hondegang gereden. Samen met het luchtdrukwisselsysteem op de vier banden zorgt dit voor een minimale bodemdruk. Achter de Vredo hangt een 12 meter brede Tjalma bemester. Tevens is deze machine voorzien van GPS met autopilot.

De mest werd aangevoerd doormiddel van eigen vrachtwagens met mestopleggers. Zo beschikt Fa. Wassenaar over zo’n 12 mestopleggers. Daarnaast heeft het bedrijf tevens nog een tweede sleepslang ploeg, bestaande uit een trekker met Tjalma bemester, en een kleinere Vredo. De mestverwerking is bij Wassenaar/Mestweg daarmee een grote tak.

De mest werd door de slangen gepompt doormiddel van een Systeem Baars pomptank met daarvoor de gloednieuwe New Holland T7.210.

De sleepslang combinatie zien we in actie op de tarwe. Dit is één van de eerste percelen tarwe die dit jaar door Fa. Wassenaar wordt bemest. Na het voorjaar wordt de Vredo omgebouwd en komt er een grote tank op.

 

    Met dank aan Fa. Wassenaar.

Contact: info@landbouwpowers.nl