Sleepslang bemesten met loonbedrijf A. Rijpma

Gister namen we een kijkje bij het sleepslang bemesten in Harich waar loonbedrijf A. Rijpma druk aan het bemesten was nog mooi voor de voorspelde regen.

New Holland trekkers

Dit voorjaar schafte het loonbedrijf een nieuwe New Holland T7.270 AC aan die we nu tegen kwamen in de sleepslang ploeg. Deze trekker staat op brede banden en is verder voorzien van luchthoorns, vele andere opties en gps voor nauwkeurig bemesten zonder overlap. Achter de trekker hangt een Tjalma bemester met een werkbreedte van 12 meter met sectieafsluiting, tevens wordt deze trekker gebruikt om de slangen uit te rollen.

Voor de Tjalma mestpomp die op afstand bedienbaar is staat een new Holland T7540 die ook voorzien is van een slangenhaspel. Achter deze trekker hangt een vrachtwagentrailer waar een water buffertank van 5 m3 in is geplaatst en tevens een grote compressor voor het schoon blazen van de slangen met lucht. Voor het tanken van de trekkers is er een dieseltank aanwezig in de trailer waarin ook de quad en andere gereedschappen staan zodat alles voorhanden is om het sleepslang bemesten met 2 mensen uit te kunnen voeren.