Sleepslang bemesten met loonbedrijf P van der Linde

 

Vandaag is het mestseizoen 2018 op grasland begonnen. We zien loonbedrijf Pieter van der Linde sleepslang bemesten in Wapserveen.

Vervaet en Fendt

Vandaag werd er een begin gemaakt met het uitrijden van mest op grasland. Veel veehouders die de putten vol hebben en bij een ander is het land droog genoeg en wil men niet langer wachten. Wij kwamen loonbedrijf Pieter van der Linde vandaag tegen die aan het sleepslang bemesten was met een Vervaet driewieler met kleine buffertank, luchtdrukwissel systeem rondom en met gps uitgerust.

Achter de machine hangt een Schouten bemester met een werkbreedte van 12 meter, tussen de Schouten slangenhaspels zien we een zwarte Fendt 920 Vario. Vanaf deze trekker kan de pomp op afstand bedient worden via de Ipad en in de gaten worden gehouden. De op afstand bedienbare mestpomp wordt aangedreven door een vrachtwagenmotor waardoor er een trekker kan worden uitgespaard en men met twee man kan werken. Achterin de pomp trailer kan men alles wat men nodig heeft makkelijk meenemen om snel te kunnen werken.